Uw online marketingbureau l Get-Traffic

Social media steeds meer invloed!

Social media is nu officieel een factor binnen het optimalisatie van een website.

Veel online marketeers speculeerde al dat social media invloed zou hebben bij het optimaliseren van uw website. Nu is dit eindelijk “officieel” bevestigd door Matt Cutts van Google. In de video wordt gerefereerd naar het artikel:  social signals en de invloed op de zoekmachines van de website Searchengineland

 

 

Conclusie

De social media sites zullen steeds vaker in de zoekresultaten terecht komen (zeker met de invoering van realtime search). Het zal even afwachten zijn welke invloed dit zal hebben op het optimaliseren van een website. Matt Cutts geeft tenslotte aan dat ze nog aan het proberen zijn in welke mate social media een rol moet spelen.

Aan het eind van de video wordt er tevens een indicatie gegeven ‘hoe een social media accounts te optimaliseren’. Net als bij linkbuilding is de kwaliteit van connecties belangrijker dan de kwantiteit van een account. Probeert u hierom connecties aan te gaan met gerelateerde doelgroepen en start eventueel discussies rond een voor u belangrijk onderwerp.

Tip!!

Registreer uw social media accounts!! De account binnen social media zijn niet onbeperkt beschikbaar en onteigenen kunt u wel vergeten. Met domeinnamen zien we nu al problemen ontstaan dat er steeds minder combinaties beschikbaar zijn en veel nieuwe bedrijven al moeten uitwijken naar andere extenties (bv: .org of .com). Deze uitwijk mogelijkheid is bij social media echter zeer beperkt.

Direct naar
Cursus social media 

Bron: Get-Traffic
Geschreven op vrijdag 7 januari 2011 om 23:40 door Mark Houtkamp

Deel het op Facebook Meld het op Twitter Bookmark het op Delicious Bookmark het op Stumble
Stuur dit door Print dit uit