Uw online marketingbureau l Get-Traffic

Ad Rank bepaalt u positie voor uw advertentie!

De Ad Rank bepaalt o.a. de positie van uw website binnen de zoekresultaten.

Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Het stelt adverteerder instaat om op een relatief eenvoudige wijze aanpassingen aan te brengen in hun strategie. Google organiseert voor adverteerders diverse cursussen om de mogelijkheden van het systeem te laten zien. Dit artikel is een toevoeging op de informatie die door Google verstrekt wordt.

AdRank

Onder online marketeers wordt de AdRank als één van de belangrijkste onderdelen gezien dat bepaalt op welke positie een advertentie wordt vertoond binnen de zoekmachine. De AdRank kan gedefinieerd worden als de som van het maximum bod en de Quality Score.

De Quality Score wordt in het advertentiesysteem aangeduid met een cijfer tussen de 1 en 10. Hoe meer relevantie een zoekwoord heeft met een website des te hoger het cijfer dat toegekend wordt zal zijn. Google zal bij het berekenen van de Quality Score een gedetailleerde schaal gebruiken. Bijvoorbeeld: 1 t/m 1000. Om beter inzicht te krijgen in het bepalen van de AdRank een voorbeeld:

Adverteerders    Max. biedprijs    Quality score    AdRank    Positie  
Adverteerder 1 € 1,00 570 (6) 570 2
Adverteerder 2 € 1,50 330 (3) 495 3
Adverteerder 3 € 0,75 830 (8) 623 1

 

Conclusie

Uit de bovenstaande tabel kunt u afleiden dat de Quality Score een zeer belangrijk onderdeel is voor het bepalen van de AdRank en daarmee ook de positie binnen de zoekmachine. 

Bron: Get-Traffic
Geschreven op maandag 31 oktober 2011 om 11:59 door Mark Houtkamp

Deel het op Facebook Meld het op Twitter Bookmark het op Delicious Bookmark het op Stumble
Stuur dit door Print dit uit