Uw online marketingbureau l Get-Traffic

Interne linkstructuur

Zet uw interne linkstructuur op binnen uw eigen website. Wij leren u het basis principe!

Om goed vindbaar te zijn binnen zoekmachines is het belangrijk dat uw website makkelijk geïndexeerd kan worden. Meeste webbouwers houden hier natuurlijk rekening mee en zorgen dat alle pagina’s te bereiken zijn voor de zoekmachines. 

Het is echter niet zo dat elke pagina van een website dezelfde waarde krijgt. Aan de homepage wordt meestal de hoogste waarde toegekend. Over het algemeen krijgt deze pagina ook de meeste inkomende (externe) links. 

Standaard websitestructuur

De meeste websites zijn gebaseerd op de volgende website structuur. Wanneer u een grotere website heeft kunt u dit in de aantal verbindingen uitbreiden, het principe blijft echter het zelfde!

Interne linkstructuur 1

Het mag bij deze website structuur duidelijk zijn dat de homepage de belangrijkste pagina. De product pagina’s liggen dieper in de website en krijgen over het algemeen minder waarde toegekend van Google.

De waarde van een pagina

Google geeft waardes aan de pagina’s van een website. Deze waarde worden o.a. uitgedrukt in pagerank. De pagerank van een pagina kan als ware ‘doorgegeven worden’ naar andere pagina’s. Dit proces is lastig uit te leggen doordat er veel verschillende factoren meespelen. Om u toch een idee te geven van het principe van intern linken hebben we het proces enorm versimpeld. 

Interne linkstructuur 2

Zoals u ziet krijgt iedere pagina onder de homepage een deel van de waardes toegekend, etc. Hiermee wordt direct duidelijk dat pagina’s die dieper in de website liggen minder belangrijk gevonden worden. Voor de product pagina’s is het echter wel belangrijk dat ze goed score en veel waarde toegekend krijgen van de homepage. 

Interne linkstructuur 3

Wanneer u een link op de homepage plaatst naar een dieperliggende pagina binnen uw website deelt deze mee in de waardes van de homepage. Dit is in de afbeelding hierboven geïllustreerd. Natuurlijk kunnen pagina’s dieper in de website ook genieten van externe links, waardoor deze sneller meer waarde zullen krijgen.

Let op!
Zoals al eerder in het artikel vernoemt is dit voorbeeld puur om het principe duidelijk te maken. Het geeft u inzicht in de manier hoe Google te werk gaat. Zo worden o.a. in dit voorbeeld geen rekening gehouden met:

links

Trustrank

De plaats waar de link staat

Anchor tekst (relevantie) 

 

 

Bron: Interne linkstructuur
Geschreven op maandag 14 februari 2011 om 21:25 door Mark Houtkamp

Deel het op Facebook Meld het op Twitter Bookmark het op Delicious Bookmark het op Stumble
Stuur dit door Print dit uit